Blek 

Nieuwe berichten van de HKH

Gearchiveerde artikelen kunt u hier vinden en oude Nieuwsbrieven hier

Samenwerking met museum in Rindern

Op onze jaarvergadering van 20 april kondigde onze voorzitter al de samenwerking aan tussen onze HKH en ons museum de Hof van Hessen met het museum in het Duitse Rindern.
Afgelopen zaterdag stond deze samenwerking al in de Duitse pers.


Uitnodiging voor inwoners vanaf 60 jaar
Herinneringen ophalen met kinderen uit Huissen

Vanaf 11 mei kunt u herinneringen delen met kinderen van basisschool ‘t Holthuis, in project
Factor 80*10*60. Met deze brief nodigen de kinderen u van harte uit om mee te doen!
Vorig jaar schilderden jong en oud elkaars portret. Misschien hebt u erover gelezen. Men leerde
van elkaar en er was veel plezier. Reden voor een vervolg. U kunt hieraan deelnemen.

Het verhaal achter het Passiespel in Huissen in 1960

Onder de bezielende leiding van de Dominicanen speelden in 1960 ca. 100 jongeren uit Huissen en omstreken het lijdensverhaal van Christus. Deze leerlingen van de Technische School en Huishoudschool hebben vijf avonden op een rij dit verhaal tot een ware belevenis gemaakt voor de toeschouwers. Op Palmzondag 9 april a.s. rond 14.30 uur zal in de Zaal van het Moment hoofdrolspeler Geert Melchels (Jezus) vertellen over die opvoeringen in de Huissense kerk van zo'n 57 jaar geleden.

Tentoonstellingen in de Hof van Hessen

Het dak van ons museum "Hof van Hessen" is in slechte staat en er is asbest in geconstateerd.
De gemeente Lingewaard, eigenaar van het pand, wil dit dak rond juli gaan vernieuwen.
Om die reden zal de zolder van het het pand dan tijdelijk ontruimd moeten worden.
Tot die tijd zullen we wat improviseren met onze wisselende exposities.

Passiespel en schooljeugd

De jubelende tonen van het Halelujah uit Handels Messiah die de kerk vulden na afloop van de uitvoering van het Passiespel. Het applaus en de ontroerde blikken van de toeschouwers in de kerkbanken die ons ten deel vielen, terwijl wij als afsluiting na het spel in een optocht door de het gangpad liepen. De trots en de opluchting dat we met het uitvoeren van het lijdensverhaal van Christus onze ouders, familie en alle anderen die naar de kerk waren gekomen, hadden weten te boeien. Dat is wat mij het meest is bij gebleven van het Passiespel dat in 1960 werd uitgevoerd door leerlingen van de Lagere Technische- en Huishoudschool in Huissen in de stadskerk Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming.

Gelre-symposium 2017

Op zaterdag 4 maart 2017 vindt het jaarlijkse Gelre-symposium plaats, dit keer met als thema ‘muziek’. Het symposium vindt plaats in het Rozet, Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem.

Het symposium is toegankelijk voor iedereen met belangstelling voor Gelderse geschiedenis.


Rabo Clubactie 2017

Oproep aan alle leden van de Kring
(natuurlijk ook aan de niet-leden die de Kring een warm hart toedragen)

Binnenkort hebt u weer de gelegenheid de kas van de Kring flink te spekken zonder dat het u een cent kost.
De RABO start namelijk weer met haar Clubkas actie.
Alle leden van de RABO bank kunnen twee stemmen uitbrengen op hun favoriete organisatie. Ook de Kring staat weer bij de deelnemers. Elke stem op de Kring brengt geld in het laatje.
Dus onze oproep aan u: Breng uw stem (liefst twee!) uit op de Kring.

Alvast onze dank


Uitgebreide folder over ons Stadsmuseum Hof van Hessen

Wist u dat er uitgebreide folder beschikbaar is over ons Stadsmuseum "Hof van Hessen" en een stukje geschiedenis van Huissen ?
Deze folder is als PDF document hier te donloaden.


Huissen heeft z'n Zwaonenbord!

Een testpanel bestaande uit Bram, Luna, Maud en Tim heeft het nieuwe Zwaonenbordspel goedgekeurd en dus is het voor iedereen te kopen (op bestelling) bij het Stadsmuseum "Hof van Hessen". Het spel is ontwikkeld door Jeannette Eeuwes, Piet Driessen en gerealiseerd door Wim van der Schouw. De spelers gaan met de miniatuur Huissense zwaan op pad en proberen alle obstakels te ontwijken om zo snel mogelijk het doel te bereiken.


Over onze huisvesting

Midden in de onderhandelingen over de koop van Stadsmuseum De Hof van Hessen lijkt de Gemeente Lingewaard ineens de stekker er uit te trekken. Niet alleen wees de gemeente het tegenbod van de Historische Kring af, er werd ook meegedeeld, dat de Kring het pand nu helemaal niet meer kon kopen! Een merkwaardige gang van zaken. Nu maar hopen, dat de soep niet zo heet wordt gegeten als ze is opgediend. De Kring wil graag weer in gesprek met de gemeente, maar men is ook sterk gehecht aan dit pand. De pers had er in elk geval de handen vol aan