Blek 

Nieuwe berichten van de HKH

Gearchiveerde artikelen kunt u hier vinden en oude Nieuwsbrieven hier

logo

Bestuur en leden van de Historische Kring Huessen

hebben met leedwezen kennis genomen van het overlijden van

Piet Driessen

Beheerder in het Stadsmuseum Hof van Hessen

Wij wensen Annie en zijn andere familieleden veel sterkte.


Piet Driessen (81) overleden

Op zaterdag 17 februari is Piet Driessen, actief lid van de Historische Kring Huessen en beheerder in het Stadsmuseum De Hof van Hessen, overleden. Voor de Kring en haar leden is dit een groot verlies.
Hoewel Piet zich er graag op liet voorstaan, dat hij geboren was in Doornenburg, was hij toch op de eerste plaats een markant Huissenaar. Hij was op vele terreinen actief. Van beroep was hij leraar geschiedenis aan de Titus Brandsma Mavo en het Olympuscollege in Arnhem-Zuid. Politiek was hij in Huissen vooral actief in de jaren ’70. Hij stond aan de wieg van de Huissense afdeling van de KVP en later het CDA. Enige jaren was hij lid van Provinciale Staten van Gelderland. Maatschappelijk was hij een zeer betrokken mens. Voor zijn voetbalclub Jonge Kracht was hij tientallen jaren de sturende kracht. Meer dan een halve eeuw was hij betrokken bij het Jongerenkoor Huissen-Stad, nu het Zangkoor Exotherm. Piet was bovendien initiatiefnemer van de Huissense Boekenmarkt en bij vele Huissense activiteiten ook een enthousiasmerende spreekstalmeester.
Binnen de Historische Kring Huessen was hij actief sinds 1985. In dat jaar werd hij bestuurslid en hij bleef dat tot 2011. Hij zette een stevige en deskundige sectie genealogie op poten. Vanaf het begin van zijn bestuurslidmaatschap zette hij zich vooral in voor het verkrijgen van huisvesting voor de Kring. Nadat in 1995 het Stadsmuseum De Hof van Hessen tot stand was gekomen, wierp Piet zich op als de coördinator en feitelijk werd hij in de loop der jaren de beheerder van het pand. Als zodanig ontving hij honderden gasten en vele enthousiaste verhalen, vaak gekoppeld aan de verwerving van weer nieuwe voorwerpen, waren het gevolg. Graag ontving Piet Driessen ook grote groepen scholieren in het gebouw en hij onderwees de kinderen dan in het Huissens dialect. Groepen volwassenen konden desgevraagd rekenen op een rondleiding door de stad Huissen met sappig en humoristisch commentaar. De laatste jaren voerde Piet ook de eindredactie over het kringperiodiek Mededelingen.
Het was al enige tijd duidelijk, dat de gezondheid van Piet te wensen overliet. Terwijl zijn geest nog volop bezig was met de toekomst, liet zijn lichaam hem steeds meer in de steek. Toch kwam zijn overlijden nog onverwacht. Het kringbestuur leeft mee met zijn vrouw Annie en zijn andere familieleden.

Op zaterdag 17 februari is Piet Driessen, actief lid van de Historische Kring Huessen en beheerder in het Stadsmuseum De Hof van Hessen, overleden. Voor de Kring en haar leden is dit een groot verlies.Hoewel Piet zich er graag op liet voorstaan, dat hij geboren was in Doornenburg, was hij toch op de eerste plaats een markant Huissenaar. Hij was op vele terreinen actief. Van beroep was hij leraar geschiedenis aan de Titus Brandsma Mavo en het Olympuscollege in Arnhem-Zuid. Politiek was hij in Huissen vooral actief in de jaren ’70. Hij stond aan de wieg van de Huissense afdeling van de KVP en later het CDA. Enige jaren was hij lid van Provinciale Staten van Gelderland. Maatschappelijk was hij een zeer betrokken mens. Voor zijn voetbalclub Jonge Kracht was hij tientallen jaren de sturende kracht. Meer dan een halve eeuw was hij betrokken bij het Jongerenkoor Huissen-Stad, nu het Zangkoor Exotherm. Piet was bovendien initiatiefnemer van de Huissense Boekenmarkt en bij vele Huissense activiteiten ook een enthousiasmerende spreekstalmeester. Binnen de Historische Kring Huessen was hij actief sinds 1985. In dat jaar werd hij bestuurslid en hij bleef dat tot 2011. Hij zette een stevige en deskundige sectie genealogie op poten. Vanaf het begin van zijn bestuurslidmaatschap zette hij zich vooral in voor het verkrijgen van huisvesting voor de Kring. Nadat in 1995 het Stadsmuseum De Hof van Hessen tot stand was gekomen, wierp Piet zich op als de coördinator en feitelijk werd hij in de loop der jaren de beheerder van het pand. Als zodanig ontving hij honderden gasten en vele enthousiaste verhalen, vaak gekoppeld aan de verwerving van weer nieuwe voorwerpen, waren het gevolg. Graag ontving Piet Driessen ook grote groepen scholieren in het gebouw en hij onderwees de kinderen dan in het Huissens dialect. Groepen volwassenen konden desgevraagd rekenen op een rondleiding door de stad Huissen met sappig en humoristisch commentaar. De laatste jaren voerde Piet ook de eindredactie over het kringperiodiek Mededelingen.

Het was al enige tijd duidelijk, dat de gezondheid van Piet te wensen overliet. Terwijl zijn geest nog volop bezig was met de toekomst, liet zijn lichaam hem steeds meer in de steek. Toch kwam zijn overlijden nog onverwacht. Het kringbestuur leeft mee met zijn vrouw Annie en zijn andere familieleden.

Piet Driessen leert kinderen Huissens 2016 Custom


Van de penningmeester

Het jaar (2017) is alweer voorbij . 2018 is begonnen. Dit betekent voor mij dat ik het jaarverslag van 2017 moet maken. Voordat dit officieel is zal de kascontrole commissie zich ter controle over de boeken buigen. Daarna kan ik het verslag voor de jaarvergadering in april klaarmaken. Dit verslag wordt op de jaarvergadering uitgereikt. Mochten er onder u zijn die het liever eerder hebben, dan kunnen ze mij een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen en op hun verzoek krijgen ze het dan van mij digitaal toegestuurd.

Huissen in Zwart-Wit

Tot 15 maart 2018 zijn in ons Stadsmuseum "de Hof van Hessen" Houtsneden van Huissen van de hand van Thom Breukel te zien

Vernieuwing dak Hof van Hessen

Er wordt hard gewerkt aan het dak van de Hof van Hessen.
Terwijl ons Museum gewoon open is en de begane grond en de 1e verdieping van het pand gebruikt kan worden is het asbest verwijderd van het dak en begint het nieuwe dak weer vorm te krijgen.
En dat levert een pand op waar we weer heel trots op zijn. Met dank aan de gemeente Lingewaard.

Archeologisch onderzoek terrein AH

Na de sloop van o.a. de oude Hema is er op het braakliggende terrein archeologische onderzoek gedaan.
En natuurlijk zijn er interessante zaken ontdekt en gevonden.
Bij vele leden van de HKH rijst de vraag wat er met de gevonden voorwerpen gebeurt.
Ik heb die vraag voorgelegd aan onze sectieleider van de sectie Archeologie, Cor Neijenhuis, en hieronder leest u zijn antwoord.


Uitgebreide folder over ons Stadsmuseum Hof van Hessen

Wist u dat er uitgebreide folder beschikbaar is over ons Stadsmuseum "Hof van Hessen" en een stukje geschiedenis van Huissen ?
Deze folder is als PDF document hier te donloaden.


Huissen heeft z'n Zwaonenbord!

Een testpanel bestaande uit Bram, Luna, Maud en Tim heeft het nieuwe Zwaonenbordspel goedgekeurd en dus is het voor iedereen te kopen (op bestelling) bij het Stadsmuseum "Hof van Hessen". Het spel is ontwikkeld door Jeannette Eeuwes, Piet Driessen en gerealiseerd door Wim van der Schouw. De spelers gaan met de miniatuur Huissense zwaan op pad en proberen alle obstakels te ontwijken om zo snel mogelijk het doel te bereiken.


Nieuw oud nieuws van het Huissense voetbalfront

Tijdens het jubileumweekend van Jonge Kracht in Huissen is het tweede deel van de geschiedenis van de voetbalvereniging gepresenteerd.
Het boekwerk is geschreven door ere-voorzitter Piet Driessen en beschrijft de periode tussen 1965 en 1985. Het is het vervolg op "Van carbidlamp tot de rust", dat in 1985 werd uitgegeven.


Foto's Huusses Erfgoed op Facebook te bestellen

Veel van u zijn vriend van "Huusses Erfgoed" op Facebook en kijken met plezier, gezien de reacties, naar de oude foto's van Huissen die iedere dag door Joop Brons geplaatst worden.
De foto's komen uit het archief van de Sectie Beeld en Geluid van de Historische Kring Huessen.
Omdat er verzoeken komen om een afdruk van deze foto's te verkrijgen hebben wij daar een mogelijkheid voor geopend.
Dat kan via de site van de Historische Kring. Op de startpagina vindt u een link naar een elektronisch formulier.
Via dit formulier kunt u een foto bestellen en later afhalen aan de balie van ons museum "de Hof van Hessen