Blek 

Nieuwe berichten van de HKH

Gearchiveerde artikelen kunt u hier vinden en oude Nieuwsbrieven hier

Zomerwandelingen in Huissen

Net als vorig jaar verzorgt de Historische Kring Huessen historische stadswandelingen door Huissen op de zondagen in augustus. Vorig jaar was het thema 1816, nu is – in het kader van de viering van het jaar van de reformatie – gekozen voor een kerkelijk thema: “Katholiek en protestant in 17e-eeuws Huissen”. Daarbij zullen de stadskerk en de protestante kerk beide bezocht worden.

Vernieuwing dak Hof van Hessen

Er wordt hard gewerkt aan het dak van de Hof van Hessen.
Terwijl ons Museum gewoon open is en de begane grond en de 1e verdieping van het pand gebruikt kan worden is het asbest verwijderd van het dak en begint het nieuwe dak weer vorm te krijgen.
En dat levert een pand op waar we weer heel trots op zijn. Met dank aan de gemeente Lingewaard.

Archeologisch onderzoek terrein AH

Na de sloop van o.a. de oude Hema is er op het braakliggende terrein archeologische onderzoek gedaan.
En natuurlijk zijn er interessante zaken ontdekt en gevonden.
Bij vele leden van de HKH rijst de vraag wat er met de gevonden voorwerpen gebeurt.
Ik heb die vraag voorgelegd aan onze sectieleider van de sectie Archeologie, Cor Neijenhuis, en hieronder leest u zijn antwoord.

Gelre-symposium 2017

Op zaterdag 4 maart 2017 vindt het jaarlijkse Gelre-symposium plaats, dit keer met als thema ‘muziek’. Het symposium vindt plaats in het Rozet, Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem.

Het symposium is toegankelijk voor iedereen met belangstelling voor Gelderse geschiedenis.


Rabo Clubactie 2017

Oproep aan alle leden van de Kring
(natuurlijk ook aan de niet-leden die de Kring een warm hart toedragen)

Binnenkort hebt u weer de gelegenheid de kas van de Kring flink te spekken zonder dat het u een cent kost.
De RABO start namelijk weer met haar Clubkas actie.
Alle leden van de RABO bank kunnen twee stemmen uitbrengen op hun favoriete organisatie. Ook de Kring staat weer bij de deelnemers. Elke stem op de Kring brengt geld in het laatje.
Dus onze oproep aan u: Breng uw stem (liefst twee!) uit op de Kring.

Alvast onze dank


Uitgebreide folder over ons Stadsmuseum Hof van Hessen

Wist u dat er uitgebreide folder beschikbaar is over ons Stadsmuseum "Hof van Hessen" en een stukje geschiedenis van Huissen ?
Deze folder is als PDF document hier te donloaden.


Huissen heeft z'n Zwaonenbord!

Een testpanel bestaande uit Bram, Luna, Maud en Tim heeft het nieuwe Zwaonenbordspel goedgekeurd en dus is het voor iedereen te kopen (op bestelling) bij het Stadsmuseum "Hof van Hessen". Het spel is ontwikkeld door Jeannette Eeuwes, Piet Driessen en gerealiseerd door Wim van der Schouw. De spelers gaan met de miniatuur Huissense zwaan op pad en proberen alle obstakels te ontwijken om zo snel mogelijk het doel te bereiken.


Over onze huisvesting

Midden in de onderhandelingen over de koop van Stadsmuseum De Hof van Hessen lijkt de Gemeente Lingewaard ineens de stekker er uit te trekken. Niet alleen wees de gemeente het tegenbod van de Historische Kring af, er werd ook meegedeeld, dat de Kring het pand nu helemaal niet meer kon kopen! Een merkwaardige gang van zaken. Nu maar hopen, dat de soep niet zo heet wordt gegeten als ze is opgediend. De Kring wil graag weer in gesprek met de gemeente, maar men is ook sterk gehecht aan dit pand. De pers had er in elk geval de handen vol aan


Kring begeleidt Kleefse bezoekers

Op zaterdag 25 juni a.s. komt een delegatie van ongeveer 45 bezoekers uit de stad Kleef naar Huissen. Zij zijn de gasten van de Gemeente Lingewaard, maar de Historische Kring Huessen draagt zorg voor de begeleiding. Kringleden zullen bij de ontvangst in het gemeentelijke documentatiecentrum een korte toelichting geven op de banden tussen de beide zwanensteden en na de lunch een rondleiding door Huissen verzorgen. Daarbij wordt ook de tentoonstelling “200 jaar Nederlands” in Stadsmuseum De Hof van Hessen bezocht.


Kinderen luisteren met open mond in Stadsmuseum

Meer dan 200 Huissense schoolkinderen luisterden afgelopen week met open mond naar de verhalen van burgemeester Pilgrim, een Huissens boertje en meester Driessen over het leven in Huissen in 1816.

Ter gelegenheid van het historische feit, dat op 1 juni 1816 Huissen door de koning van Pruissen aan de koning van Nederland werd overgedragen heeft de Historische Kring Huessen een tentoonstelling ingericht "200 jaar Nederlands" in het Stadsmuseum "Hof van Hessen".