Blek 

Nieuwe berichten van de HKH

Gearchiveerde artikelen kunt u hier vinden en oude Nieuwsbrieven hier

Renovatie Stadsmuseum "Hof van Hessen"

In verband met de renovatie van het dak zal het Stadsmuseum "Hof van Hessen" in de maand juni gesloten zijn. Volgens de voorlopige planning is vanaf 1 juli de permanente historische tentoonstelling weer toegankelijk, ondanks het feit dat het gebouw nog in de steigers zal staan. De werkgroepen van de Historische Kring Huessen kunnen dan ook weer terecht. Ook zal de museumwinkel vanaf 1 juli als gebruikelijk geopend zijn. Naar verwachting zullen de werkzaamheden tot half september duren. Wij houden u op de hoogte over het verdere verloop. Voor rondleidingen, bestellingen, vragen, etc. kunt u een bericht sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met Piet Driessen: 06-49985259 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

duif hkh

Bijschrift: Geen bezoekers in juni, wel een duif op bezoek in het Stadsmuseum.

Het verhaal achter het Passiespel in Huissen in 1960

Onder de bezielende leiding van de Dominicanen speelden in 1960 ca. 100 jongeren uit Huissen en omstreken het lijdensverhaal van Christus. Deze leerlingen van de Technische School en Huishoudschool hebben vijf avonden op een rij dit verhaal tot een ware belevenis gemaakt voor de toeschouwers. Op Palmzondag 9 april a.s. rond 14.30 uur zal in de Zaal van het Moment hoofdrolspeler Geert Melchels (Jezus) vertellen over die opvoeringen in de Huissense kerk van zo'n 57 jaar geleden.

Tentoonstellingen in de Hof van Hessen

Het dak van ons museum "Hof van Hessen" is in slechte staat en er is asbest in geconstateerd.
De gemeente Lingewaard, eigenaar van het pand, wil dit dak rond juli gaan vernieuwen.
Om die reden zal de zolder van het het pand dan tijdelijk ontruimd moeten worden.
Tot die tijd zullen we wat improviseren met onze wisselende exposities.

Gelre-symposium 2017

Op zaterdag 4 maart 2017 vindt het jaarlijkse Gelre-symposium plaats, dit keer met als thema ‘muziek’. Het symposium vindt plaats in het Rozet, Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem.

Het symposium is toegankelijk voor iedereen met belangstelling voor Gelderse geschiedenis.


Rabo Clubactie 2017

Oproep aan alle leden van de Kring
(natuurlijk ook aan de niet-leden die de Kring een warm hart toedragen)

Binnenkort hebt u weer de gelegenheid de kas van de Kring flink te spekken zonder dat het u een cent kost.
De RABO start namelijk weer met haar Clubkas actie.
Alle leden van de RABO bank kunnen twee stemmen uitbrengen op hun favoriete organisatie. Ook de Kring staat weer bij de deelnemers. Elke stem op de Kring brengt geld in het laatje.
Dus onze oproep aan u: Breng uw stem (liefst twee!) uit op de Kring.

Alvast onze dank


Uitgebreide folder over ons Stadsmuseum Hof van Hessen

Wist u dat er uitgebreide folder beschikbaar is over ons Stadsmuseum "Hof van Hessen" en een stukje geschiedenis van Huissen ?
Deze folder is als PDF document hier te donloaden.


Huissen heeft z'n Zwaonenbord!

Een testpanel bestaande uit Bram, Luna, Maud en Tim heeft het nieuwe Zwaonenbordspel goedgekeurd en dus is het voor iedereen te kopen (op bestelling) bij het Stadsmuseum "Hof van Hessen". Het spel is ontwikkeld door Jeannette Eeuwes, Piet Driessen en gerealiseerd door Wim van der Schouw. De spelers gaan met de miniatuur Huissense zwaan op pad en proberen alle obstakels te ontwijken om zo snel mogelijk het doel te bereiken.


Over onze huisvesting

Midden in de onderhandelingen over de koop van Stadsmuseum De Hof van Hessen lijkt de Gemeente Lingewaard ineens de stekker er uit te trekken. Niet alleen wees de gemeente het tegenbod van de Historische Kring af, er werd ook meegedeeld, dat de Kring het pand nu helemaal niet meer kon kopen! Een merkwaardige gang van zaken. Nu maar hopen, dat de soep niet zo heet wordt gegeten als ze is opgediend. De Kring wil graag weer in gesprek met de gemeente, maar men is ook sterk gehecht aan dit pand. De pers had er in elk geval de handen vol aan


Kring begeleidt Kleefse bezoekers

Op zaterdag 25 juni a.s. komt een delegatie van ongeveer 45 bezoekers uit de stad Kleef naar Huissen. Zij zijn de gasten van de Gemeente Lingewaard, maar de Historische Kring Huessen draagt zorg voor de begeleiding. Kringleden zullen bij de ontvangst in het gemeentelijke documentatiecentrum een korte toelichting geven op de banden tussen de beide zwanensteden en na de lunch een rondleiding door Huissen verzorgen. Daarbij wordt ook de tentoonstelling “200 jaar Nederlands” in Stadsmuseum De Hof van Hessen bezocht.


Kinderen luisteren met open mond in Stadsmuseum

Meer dan 200 Huissense schoolkinderen luisterden afgelopen week met open mond naar de verhalen van burgemeester Pilgrim, een Huissens boertje en meester Driessen over het leven in Huissen in 1816.

Ter gelegenheid van het historische feit, dat op 1 juni 1816 Huissen door de koning van Pruissen aan de koning van Nederland werd overgedragen heeft de Historische Kring Huessen een tentoonstelling ingericht "200 jaar Nederlands" in het Stadsmuseum "Hof van Hessen".