Honderd voogdijkinderen in Huissen in 1938 volgens burgemeester Dony.

In 1938 antwoordde burgemeester Dony op een verzoek om ondersteuning van gezinnen, die een bestedeling hadden opgenomen en verzorgden, met de mededeling dat de gemeente 100 bestedelingen binnen haar grenzen had en er geen bijdrage meer af kon, want de gemeente zelf was armlastig.
Nu wil de sectie Genealogie van de Historische Kring Huessen wel eens weten of de burgemeester de waarheid sprak. Daarom vragen wij Huissenaren die in hun familie ook een bestedeling hadden om ons informatie te geven over hen bekende bestedelingen.

Wie kent uit de omgeving of familie zogenaamde bestedelingen? Het gaat over kinderen, die door Huissense gezinnen werden opgevangen tussen 1910 en 1940. U kunt ons geweldig helpen als u ons namen van kinderen en hun pleeggezinnen zou opsturen. Verhalen en foto's zijn ook welkom. Men kan contact opnemen met Piet Driessen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of in het Stadsmuseum "Hof van Hessen", Vierakkerstraat 29 te Huissen. Telefonisch bereikbaar op 026-3255058 (van 13 tot 16.30 uur).

bestedeling