Kring begeleidt Kleefse bezoekers

Op zaterdag 25 juni a.s. komt een delegatie van ongeveer 45 bezoekers uit de stad Kleef naar Huissen. Zij zijn de gasten van de Gemeente Lingewaard, maar de Historische Kring Huessen draagt zorg voor de begeleiding. Kringleden zullen bij de ontvangst in het gemeentelijke documentatiecentrum een korte toelichting geven op de banden tussen de beide zwanensteden en na de lunch een rondleiding door Huissen verzorgen. Daarbij wordt ook de tentoonstelling “200 jaar Nederlands” in Stadsmuseum De Hof van Hessen bezocht.

De middag wordt bekroond met een bezoek van de Klevenaren aan het vuurvechten. Na de te verwachten Kleefse overwinning bij de Gelders-Kleefse strijd zal aan de dijk naar Angeren een informatiebord over de slag van 1502 worden onthuld. Dit bord is gemaakt aan de hand van teksten en geleverde foto’s van de Huissense gilden en de Historische Kring. Ook staat daarop de tekst over het Gelderse kerkhof. Enige jaren geleden ontdekten Kringleden, dat in de uiterwaarden de plaats is aan te geven, waar de Gelderse slachtoffers van de slag van 26 juni 1502 werden begraven. Later dit jaar komt daar ook een – door het Exoduscomité te plaatsen – monument.

Kom zelf ook eens een kijkje nemen!
U vindt het Stadsmuseum "Hof van Hessen" aan de Vierakkerstraat 39, 6851 BB te Huissen. Geopend van 13.00 tot 16.30 uur.
Entree €. 1,50 (leden en kinderen tot 12 jaar gratis.) Tel.nr.: 026-3255058. 

Gilden in de Vierakkerstraat 1930 copy
De Huissense gilden marcheren in 1930 langs de Hof van Hessen.