Huissens tekenaar Wielly van Onna en Stadsmuseum op postzegel!

Geboren en getogen Huissenaar Wielly van Onna (1941) blijkt een veelzijdig schilder en tekenaar te zijn. In de expositie "Huissen in Kunst - Kunst in Huissen" (thans te zien in het Stadsmuseum "Hof van Hessen") zijn verschillende werken van zijn hand te bewonderen. Zeer exclusief zijn de tekeningen, die op het Huusses lèèsplenkske staan. Enige jaren geleden gingen deze "plenkskes" grif over de toonbank. De uitgave beleefde zelfs een tweede editie en er is nog steeds vraag naar.

20 jarig jubileum Stadsmuseum "Hof van Hessen"

Twintig jaar geleden werd het Stadsmuseum officieel geopend (8 april 1995).

Felicitaties aan de museumbeheerders, die sindsdien vele bezoekers mochten ontvangen!
Tijd voor een bloemlezing uit het Gastenboek.

Herdruk "Tussen glasscherven en granaten"

De Zandse kapelaan H. de Vries heeft in en direct na de tweede wereldoorlog een dagboek aangelegd, met daarin veel informatie over de mensen en de omstandigheden, waaronder zijn parochianen de oorlogstijd en met name de evacuatie beleefden.
Toen het resultaat van zijn dagboekinhoud bij veel Huissenaren van 't Zand geweldig aansloeg, was zijn boek binnen de kortste tijd helemaal uitverkocht.
Omdat er nog steeds vraag is naar het boekje, heeft de Historische Kring Huessen na toestemming van de familie de Vries, besloten een herdruk te laten verschijnen.
Om enigszins te weten, hoeveel mensen een herdruk zullen aanschaffen, is er vanaf nu gelegenheid voor een voorintekening.
Dat kan door bij het Stadmuseum "Hof van Hessen" de wens daartoe kenbaar te maken.
Opgeven kan ook via de telefoon 026-3255058 en via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

gla en gran 6005 voorkant (Custom)

Luchtfoto Huissen 1948

Vanaf deze week prijkt in onze museumwinkel een uitvergroting van een luchtfoto van Huissen uit 1948, dankzij een gulle gave van dhr. Hans Wienk en de enthousiaste medewerking van dhr. Hans Hoen, HKH.

2012 2 Med (Custom)

Ons gloednieuwe museumuithangbord.

Wielly van Onna en Cor Neijenhuis zijn de ontwerpers en producenten.
Het onhandelbare bord, dat 15 jaar dienst heeft gedaan is tot oudijzer verworden.

nieuw bord (Custom)