Stadsmuseum Huissen ondergaat metamorfose

Burgemeester mevr. Kalfs heropende op 9 maart het geheel heringerichte museum Hof van Hessen in Huissen. Als je het pand binnentreedt valt meteen de Romeinse afdeling op. Een artist impression van het gebied Loovelden (Loostraat)laat zien hoe het daar in de Romeinse tijd uitgezien moet hebben. Een kleine honderd bijzondere vondsten zijn te zien, zoals glaswerk, een inktpot en kruiken.

Verder is in de vernieuwde expositie voor een thematische opstelling gekozen. De  thema’s zijn: Leven aan de Limes (Romeinen), De Kleefse stad Huissen, Oorlog en Verwoesting en Terugkeer en Wederopbouw. Bij het  thema Oorlog en Verwoesting zijn bijv. een achttal aangrijpende, persoonlijke oorlogsverhalen te beluisteren.

Door de financiële steun van meerdere personen en fondsen kon de modernisering gerealiseerd worden. Met name het Gerrit Jeurissen Fonds kwam met een substantiële bijdrage. De realisatie van het project, met vele vrijwilligers, stond onder leiding van Cor Neijenhuis: HKH-vrijwilliger, archeoloog en auteur van het boek “Leven aan de Limes, op zoek naar Bataafs-Romeins Huissen”. Een vrijwilliger vertelt: “Cor was in de weken voor de opening zoveel in het museumpand te vinden, dat we dachten dat  zijn bed er ook stond”.

Het museum aan de Vierakkerstraat 39 is, behalve op maandag, elke dag van 13.00 uur tot 16.30 uur geopend.
De entree is voor HKH-leden en huisgenoten gratis. Dit geldt ook voor jongeren tot 18 jaar.
Overige bezoekers betalen € 2,50. De museumjaarkaart is niet geldig.

H. Emile Smit met burgemeester Kalfs
Emile Smit met burgemeester Kalfs
H.F. Ingrijpende oorlogsverhalen te beluisteren
Ingrijpende oorlogsverhalen te beluisteren
H.F. Projectleider Cor Neijenhuis met ring van git 1
Projectleider Cor Neijenhuis met ring van git
H.F. Romeinse vondsten uit Loovelden
Romeinse vondsten uit Loovelden
H.F. Vormgeefster Sylvia Teunissen en rechts gastvrouw Grady v.d. Brink.1 JPG
Vormgeefster Sylvia Teunissen en rechts gastvrouw Grady v.d. Brink.