Nieuw oud nieuws van het Huissense voetbalfront

Tijdens het jubileumweekend van Jonge Kracht in Huissen is het tweede deel van de geschiedenis van de voetbalvereniging gepresenteerd.
Het boekwerk is geschreven door ere-voorzitter Piet Driessen en beschrijft de periode tussen 1965 en 1985. Het is het vervolg op "Van carbidlamp tot de rust", dat in 1985 werd uitgegeven.

Voor voetballiefhebbers biedt het boek veel leuke inside-informatie. Voetballers van de oude stempel zullen zich helemaal kunnen vinden in een uitspraak van een van de pupillen: Bertus Damen vroeg de jonge speler, hoe de wedstrijd tegen RKHVV was afgelopen. De jongen antwoordde: "Wij hebben verloren met 0-0". Voor de jonge generatie voetballers is het goed om te weten, hoe de dingen tot stand zijn gekomen. Vooral de jarenlange voorbereiding van het realiseren van het sportcomplex "De Schalkshof" aan de Bloemstraat.
Daarnaast vindt u hierin een schat aan wetenswaardigheden over het Huissen uit vervlogen tijden, die uw algemene ontwikkeling zal verrijken en goed van pas komt op verjaardagen en partijen (en de Huissense stadsquiz).

De publicatie ligt in de winkel van het Stadsmuseum "Hof van Hessen" (Vierakkerstraat 39 te Huissen) en is verkrijgbaar à raison van €. 10,-. Bestellen kan ook via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Van het eerste deel zijn nog enkele exemplaren te koop.

Jonge Kracht