Huissen heeft z'n Zwaonenbord!

Een testpanel bestaande uit Bram, Luna, Maud en Tim heeft het nieuwe Zwaonenbordspel goedgekeurd en dus is het voor iedereen te kopen (op bestelling) bij het Stadsmuseum "Hof van Hessen". Het spel is ontwikkeld door Jeannette Eeuwes, Piet Driessen en gerealiseerd door Wim van der Schouw. De spelers gaan met de miniatuur Huissense zwaan op pad en proberen alle obstakels te ontwijken om zo snel mogelijk het doel te bereiken.

 

ganzenbord1

(Foto: W. van der Schouw)

Het spel bestaat uit vraag- en dialectkaartjes, 4 zwanen in een opbergblikje, een bord en een rode of blauwe dobbelsteen naar keuze. Dit alles voor €. 20,-.

De foto's zijn van Jos van der Leijgraaf, Gerry Aldershof, Wielly van Onna en Wim van der Schouw. Het project is gesponsord door het Gerrit Jeurissen Fonds, Van Dalen B.V., Huisman Sport en Maarten van Rossem VMBO

ganzenbord2.

Het spel geeft gelegenheid aan jong en oud om de folklore van Huissen nog beter te leren kennen., Wanneer je bijvoorbeeld op een zwaan terecht komt, wordt er gevraagd: "Wat düt de man met de bèn ien d'n Umdrach'?" De zwanentocht begint bij het Stadsmuseum en voert ondermeer langs de Arnhemse Poort, Markt, door de burgemeester Helmichstraat langs Huize Binnenveld en de tabaksboerderij in de Gochsestraat en vervolgens weer terug via het Klokkenpad.

Op de Huissense dag (2 augustus a.s.) kan iedereen kennis maken met dit nieuwe initiatief van het Stadsmuseum. Van 11 tot 15 uur bent u welkom in het museum aan de Vierakkerstraat 39 om samen met de makers het spel te spelen (en alle goede antwoorden te vinden).

Het Stadsmuseum "Hof van Hessen" is geopend op dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 16.30 uur, tevens op vrijdag vanaf 10 uur. Info: 026-3255058 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.