Het verhaal achter het Passiespel in Huissen in 1960

Onder de bezielende leiding van de Dominicanen speelden in 1960 ca. 100 jongeren uit Huissen en omstreken het lijdensverhaal van Christus. Deze leerlingen van de Technische School en Huishoudschool hebben vijf avonden op een rij dit verhaal tot een ware belevenis gemaakt voor de toeschouwers. Op Palmzondag 9 april a.s. rond 14.30 uur zal in de Zaal van het Moment hoofdrolspeler Geert Melchels (Jezus) vertellen over die opvoeringen in de Huissense kerk van zo'n 57 jaar geleden.

Hij neemt u mee terug in de tijd en laat u iets proeven van de sfeer van toen aan de hand van vele foto's en dia's van de jeugdige passiespelers in vol ornaat. De presentatie duurt tot ca. 16 uur en wordt voorafgegaan door een welkomstwoord van de voorzitter van de Historische Kring Huessen, dr. Emile Smit, in het Stadsmuseum "Hof van Hessen" om 14 uur. De spelers van toen hopen wij dan te ontmoeten en ook andere belangstellenden zijn welkom (entree gratis). In het Stadsmuseum kunt u originele rekwisieten bewonderen, zoals een herdenkingsvaas "Passiespel 1960" van het Ambacht Haalderen.
De tentoonstelling zal tot juli te bezichtigen zijn. Voor verdere informatie kunt u terecht bij Piet Driessen via de museumbalie (tel. 026-3255058). Het Stadsmuseum "Hof van Hessen" vindt u aan de Vierakkerstraat 39, 6851BB te Huissen.

pers jeugdpassie 60 2 Custom