Terugblik over verkeer en vervoer

Net als elk jaar brengt de Stichting Tabula Batavorum onder te titel Terugblik ook dit jaar op de tweede vrijdag van november (8 november) weer een bundel uit met artikelen over Betuwse geschiedenis. Dit jaar is gekozen voor verkeer en vervoer. Daarin komen allerlei middelen van vervoer aan bod: de postkoets, de trekschuit, de vele pontveren, maar ook trein, tram en autobus.

De Huissense auteurs (Emile Smit en Jan Zweers) hebben gekozen voor het onderwerp Het Looveer bij Huissen (1562-heden). Daarin komen de geschiedenis van onze bekende veerverbinding uitgebreid aan de orde. Daarnaast bevat de bundel beslist ook andere voor Huissenaren interessante teksten. Zo schreef Maria Loonen over de Betuwsche Stoomtram.

Wie de bundel aanschaft, treft er naast de Huissense bijdrage een reeks artikelen in aan over het vervoer en het wegenstelsel in de Betuwe vanaf de Romeinse tijd tot heden. Het boek kost slechts € 6,50. Men kan er op intekenen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van ‘Terugblik 2019’ en uw naam.
Dit dient te gebeuren vóór 3 oktober a.s. U kunt het boek dan (uiteraard tegen betaling) meenemen bij de ledenvergadering op 13 november of afhalen aan de balie van het Stadsmuseum.

05 Looveer kl