Huissens tekenaar Wielly van Onna en Stadsmuseum op postzegel!

Geboren en getogen Huissenaar Wielly van Onna (1941) blijkt een veelzijdig schilder en tekenaar te zijn. In de expositie "Huissen in Kunst - Kunst in Huissen" (thans te zien in het Stadsmuseum "Hof van Hessen") zijn verschillende werken van zijn hand te bewonderen. Zeer exclusief zijn de tekeningen, die op het Huusses lèèsplenkske staan. Enige jaren geleden gingen deze "plenkskes" grif over de toonbank. De uitgave beleefde zelfs een tweede editie en er is nog steeds vraag naar.

Het Stadsmuseum heeft enige van zijn aquarellen op een boekenlegger vastgelegd en een met de sky-line van Huissen zal binnenkort ook prijken op een pillendoosje. Bovendien zullen enkele tekeningen op Huissense ansichtkaarten gaan verschijnen met onvervalste dialectische gezegdes erop.
De service van het museum gaat nog verder. Op de 12e Huissense boekenmarkt op 5 september wordt er een gloednieuwe Huissense postzegel gepresenteerd bij gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het Stadsmuseum "Hof van Hessen".
De museumwinkel is geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 16.300 uur, tevens vrijdag vanaf 10 uur. Er bestaat de mogelijkheid de artikelen te bestellen (met toeslag van verzendkosten) via onze webwinkel: www.huessen.nl/museum/museumwinkel on line.

Huissen pillendoosje 2 (Custom)

Klik op de foto voor een vergroting