Kwartierstaat van Anne en Pieter Driessen
P.G.M. Driessen, Huissen, 2014 (1993)

[In de genealogie is een kwartierstaat een opstelling van de kwartierdragers of probanden (degenen van wie men uitgaat) met alle directe voorouders in mannelijke en vrouwelijke lijn. Per generatie verdubbelt het aantal personen. Een kwartierstaat lijkt een beetje op een omgedraaid parenteel. De naam is afgeleid van de vier kwartieren van een wapenschild, waarin men dan de wapens van de vier grootouders plaatste.
Wat veel mensen leuk vinden aan kwartierstaatonderzoek, is dat men allerlei familienamen tegenkomt, die uit grote delen van je eigen land of daarbuiten kunnen komen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een stamreeks, die in principe beperkt is tot de eigen familienaam.
Bron: Wikipedia ]


1 Pieter Gerard Anton Adriaan Driessen, houder postagentschap, medewerker administratie OHRA Arnhem en credietbewaker bij T.N.T. in Duiven, geboren te Huissen op 8 oktober 1969, gedoopt te Huissen (R.K., getuigen waren Jo Wezendonk-Driessen en Paul Rombouts), wonende te Huissen, Huttenstraat 8.
Hij is getrouwd te Bemmel op 21 december 2001, getrouwd te Huissen-Stad op
21 december 2001 voor de kerk met Hermina Bernardina Petronella Lentjes, verkoopster Bono Blue en Monsoon in Huissen en Betty Barclay in Nijmegen, geboren te Doornenburg op 10 juni 1967, dochter van Theodorus Petrus Johannes Maria Lentjes (vrachtwagenchauffeur) en Petronella Maria Smits.

driessen
Anne Geertruida Agnes Maria Driessen, ambtenaar, geboren te Arnhem op 5 juli 1963, wonende te Huissen.
Zij is getrouwd te Huissen-Stad op 24 april 1986 met Marco Henry Johannes Hoek, ingenieur, geboren te Velp op 27 februari 1963.

-- II --
(ouders)
2 Petrus Gerardus Maria Driessen, geschiedenisleraar, geboren te Doornenburg op 19 mei 1936, gedoopt te Doornenburg, St. Martinuskerk, op 19 mei 1936 (R.K.) (doopgetuigen waren Anna Hermsen en Wim Driessen), wonende te Huissen, Marktpassage 1.
Hij is getrouwd te Huissen op 8 februari 1961, getrouwd aldaar op 18 april 1961 voor de kerk (R.K.) (getuigen waren Wilhelmus Antonius Rombouts en Antonius Wilhelmus Rombouts) met
3 Johanna Maria Rombouts, gezinsverzorgster, geboren te Huissen op 5 mei 1936, gedoopt te Huissen-Zand (R.K., getuigen waren Annie Rombouts en Hent Martens). ...etc.

Als u de hele kwartierstaat (63 bladzijden, editie 5)  van Anne en Pieter Driessen wilt downloaden als PDF-bestand dan kan dat hier.